sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Kooste pentutestistä:

Darling Buds of May -pentue, testattu 7.7.2011 (52 vrk ikäisinä). Testi arvioi niitä koulutuksellisia ja ympäristöön sopeutumiseen liittyviä ominaisuuksia, jotka vaikuttavat niin arkielämään kuin harrastamiseen. Testin avulla voidaan arvioida mm. ongelmakäyttäytymisen mahdollisuuksia ja koulutuksellisesti palkitsevia asioita.

Ominaisuuksiltaan hyvin tasainen neljän koiran pentue. Pennut olivat aluksi hieman pidättyväisiä vieraassa tilanteessa vierasta ihmistä kohtaan ja kiinnittivät enemmän huomiota ympäristöön. Metsästyskäyttäytymisen osa-alueista liikkuvan kohteen takaa-ajo esiintyi kaikilla hyvällä voimakkuudella, tarttuminen kohteeseen edellytti parempaa tutustumista testaajaan.

Ensimmäisellä kierroksella muutamissa yksittäisissä tilanteissa pennut tarvitsivat aikaa tutustumiseen, testitilanteet pystyttiin kuitenkin helposti suorittamaan kokonaisuuksina. Toisella kierroksella tulokset pysyivät osin samoina, mutta pääsääntöisesti paranivat. Tämä näkyi ensisijaisesti testaajasta kiinnostumisena ja rentoutumisena käsittelytilanteisiin. Pennut ovat hyvin ohjattavissa, tottuneet kodinomaisiin häiriötekijöihin ja toimivat kokeilunhaluisesti 5+5 minuuttia kestäneessä testitilanteessa ilman kuormittumista tai väsymistä.

Kasvatustyö ensimmäisen pentueen kohdalla näyttää onnistuneen erittäin hyvin. Pennuilla on hyvät edellytykset menestyä monissa harrastuslajeissa, joissa vaaditaan nopeutta ja terrierimäistä tarkkuutta.

Testaajana Jirka Vierimaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti