perjantai 5. elokuuta 2011

Kuulumisia ja suunnitelmia

Heipparallaa! Olen taas uppoutunut elämän syövereihin niin tiiviisti, että olen unohtanut koko blogin olemassa-olon. Sorry! Pikkuiset on kasvaneet huimaa vauhtia ja kodeista on putkahdellut välillä sähköpostiini ihania kuvia ja kuulumisia. On todella ihanaa kuulla, että pennut ovat kaikki ottaneet uudet kodit vastaaan rohkeasti ja avoimesti, niin kuin russelin kuuluukin. Primrose kävi tänään ensimmäisillä rokotuksillaan reippaana työttönä.

Primrose on oleskellut meillä aika lailla, koska täti haluaa pitää sen maaseudulla kunnes se on saanut tarvittavat rokotukset, sillä parvotilanne sai meidän kaikki varpaillemme. No hyvähän täällä ollessa, kun uusi koiratarhakin valmistunut. Olen vuorannut tarhan lelujen ja luiden lisäksi donitsi sekä piilopaikkapedeillä, joiden rivistö muistuttaa rivitaloasuntoja. Mikään liikunnan korvike tarha ei kutienkaan ole, vaikka meno onkin välillä aika vauhdikasta.

Tänä talvena on myös ensimmäistä kertaa tallissa hevosia talven yli, viime talvena ei uskallettu vielä ottaa hevosia kotiin, oltiin molemmat ensimmäistä talveta täällä asukkaina ja talvi meni totutellessa siihen, että talo ei lämpiä itsekseen ja lumityöt odottavat tekijäänsä. Onhan se elämä erilaista maalla, kuin Helsingissä, vaikkemme keskustassa asuneetkaan. Asiat toimii vähän eri tavalla.

Joka tapauksessa osa hevosista jää kotiin talveksi, kun olemme yhden talven nyt täällä asuneet joka on sinäänsä todella ihanaa, koska tallityöt ja hevosten hoitaminen on samalla tavalla rentouttavaa, kuin koiratreenit jotka on jääneet tänä kesänä harmittavan vähälle, mutta yksi asia kerrallaan, tämän kesän keskipisteenä oli pennut :). Talvella ehtii toivottavasti taas syventyä treenaukseen.

Viime päivät olen syventynyt töihin ja käyttänyt kaiken sen ulkopuolisen ajan koiriin. Pennut veivät sen verran aikaa ja voimia, että työt jäivät taka-alalle, nyt olenkin keskittynyt hommiin ihan toden teolla. Myös kaikenlaista puuhaa ulkosalla riittää, kohta alkaa marjat olla kypsiä ja alkaa hurja mehurumba, vihannesten säilömisrumba, pihan talvinkuntoolaittorumba, tarhojen muuttaminen talvikäyttöön rumba jne. Hommaa riittää, mutta toisaalta on ihanaa, kun on tekemistä, sillä talvet on yleensä aika yksitoikkoisia, lämmittelyä ja lumitöitä.

Vaikka onhan syksylle ja talvelle jo paljon suunnitelmia, treeniä ja pikkunaperoille suunniteltu parit harjoitusnäyttelyt joka on mahtavaa hälytreeniä, unohtamatta tietenkään talven yli kestäviä koirahieroja-opintoja. Vähän reilu viikon päästä starttaamme myös hakemaan uutta koiraa ruotsinmaalta. Tässä kuva naperosta, tällä hetkellä tottelee nimeä "Yoyo", mutta ajattelin lempinimeksi jotain helpompaa, ehkä Hirmu! No, mutta katsotaan nyt ensin miten matka menee ja kun pikkuinen on kotona :).

Koitan postailla tunnelmakuvia taas joku päivä, kun ehdin oikein kunnolla istua kuvat käsittelemään ja lisäämään ne tällä ihanan tahmealla internetyhteydellä ;D.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti